BORN TO SHOOT THE WORLD AROUND ME

Na jarenlang in het reclamevak actief te zijn geweest waarbij vooral het accent lag bij zakelijke branding voor onze klanten kwam er een aantal jaren geleden de mogelijkheid om mij toe te leggen op waar mijn hart altijd heeft gelegen: de fotografie-kunst. Schoonheid is te vinden in allerlei dingen om ons heen, natuur, stillevens, mensen en dieren. Maar door er een creatieve laag aan toe te voegen kunnen de dingen soms ook bijna abstract lijken.

A photograph can be an instant of life captured for eternity that will never cease looking back at you.

Brigitte Bardot

Over mij

Ik ben Gaby Hendriksz en ik woon sinds 2003 in Lelystad, samen met mijn man en mijn hond Nikkie. Daarvoor heb ik jaren in Baarn en het Gooi gewoond, een mooie bosrijke omgeving. Mijn twijfel om te verkassen naar Flevoland was daardoor best wel groot.

Snel kwam ik er achter dat “de polder” zeker zijn charmes heeft: veel groen, water en vergezichten. Hier werd mijn animo om dit allemaal vast te leggen vergroot en ik heb toen diverse cursussen bij de VU van Flevoland gevolgd en vele workshops gedaan, o.a. van Frank Doorhof van wie ik leerde met studiolicht te werken. Tegenwoordig is het maken van stillevens mijn grote passie. De kleine details en texturen zien en het zorgvuldig spelen met licht vooral blijft mij fascineren. Het bepaalt of een foto mooi is of niet.

Ik hoop dat mijn foto’s je enthousiast kunnen maken.

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS
“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”
ERNST HASS
“Black and white are the colors of photography. They symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is subjected.”
ROBERT FRANK