BORN TO SHOOT THE WORLD AROUND ME

Ik ben een gepassioneerde fotograaf met een diepgaande interesse in het creëren van magische en fantasievolle beelden door middel van mijn fotografie. Mijn werk combineert de schoonheid van individuen en voorwerpen met betoverende, denkbeeldige omgevingen om verhalen te vertellen die de verbeelding prikkelen. Mijn doel is om beelden te creëren die mensen meenemen naar andere werelden en hen te laten dromen.

Als fotograaf ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen en emoties vast te leggen door middel van mijn kunst.

A photograph can be an instant of life captured for eternity that will never cease looking back at you.

Brigitte Bardot

Over mij

Mijn naam is Gaby Hendriksz en ik woon sinds 2003 in Lelystad, samen met mijn man en mijn hond Nikkie. Daarvoor heb ik jaren in Baarn en het Gooi gewoond, een mooie bosrijke omgeving. Mijn twijfel om te verkassen naar Flevoland was daardoor groot.

Snel kwam ik er achter dat “de polder” zeker zijn charmes heeft: veel groen, water en vergezichten. Hier werd mijn animo om dit allemaal vast te leggen vergroot en ik heb toen diverse cursussen bij de VU van Flevoland gevolgd en vele workshops gedaan, o.a. van Frank Doorhof van wie ik leerde met studiolicht te werken. Het maken van stillevens vond daardoor zijn weg en werd mijn grote passie. De kleine details en texturen zien en het zorgvuldig spelen met licht vooral vind ik fascinerend. Tegenwoordig werk ik veel met modellen en plaats ik hen in een “fantasie-wereld”.

Ik hoop dat mijn foto’s je enthousiast kunnen maken.

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS
“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”
ERNST HASS
“Black and white are the colors of photography. They symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is subjected.”
ROBERT FRANK